HENRY MARSH

Libra

Mos Bej Dem

13.2 €

“Mos bëj dëm” është bestselleri i neurokirurgut britanik Henry Marsh, i sjellë në shqip nga doktor Mentor Petrela dhe Florian Dashi. Libri është një përmbledhje tregimesh mbi jetën, vdekjen dhe kirurgjinë e trurit. Ky libër iu vjen në ndihmë pacientëve, por sidomos mjekëve, pasi shërben si një guidë e shkëlqyer në punën e tyre të përditshme.

Shto në shportë

Rrefimet Jeta Si Kirurg I Trurit

13.2 €

Henry Marsh ka kaluar një jetë në frontin e kirurgjisë. Ka pasur ngritje ngazëlluese dhe ulje shkatërruese, por dashuria e tij për praktikën e neurokirurgjisë nuk është zbehur kurrë. Në vijim të botimit të bestsellerit të New York Times, Mos bëj dëm, Marsh u tërhoq nga puna e tij me kohë të plotë në Angli për të punuar si vullnetar në Ukraine dhe në Nepal. Në librin Rrëfimet ai përshkruan vështirësitë e punës në këta shtete të trazuar dhe të varfër, si dhe çfarë ka kuptuar më tej nga praktika e mjekësisë. Marsh gjithashtu përballet me barrën e përgjegjësisë që mund të vijë nga përpjekja për të pakësuar vuajtjen njerëzore. Duke zbuluar për herë të parë kujtime të ditëve të tij të hershme si student i mjekësisë dhe përvojat që e formuan si një kirurg të ri në moshë, ai eksploron vështirësitë e një profesioni që merret me probabilitete në vend të sigurisë, si dhe kur dëshira e fortë për të zgjatur jetën mund të vijë me një kosto tragjike për pacientët dhe për ata që i duan.

Shto në shportë

Admissions a life in brain surgery

11.7 €

'Sensational' SUNDAY TIMES NO. BESTSELLER'Extraordinary...both exhilarating and alarming...fascinating' DAILY MAIL'Wonderful...a testament to the tenacityof the human spirit' FINANCIAL TIMESHenry Marsh has spent four decades operating on the human brain. In this searing and provocative memoir following his retirement from the NHS, he refl...

Shto në shportë

Do no harm

12.5 €

'A SUPERB ACHIEVEMENT' IAN MCEWAN* * * * *What is it like to be a brain surgeon?How does it feel to hold someone's life in your hands, to cut through the stuff that creates thought, feeling and reason?How do you live with the consequences when it all goes wrong?DO NO HARM offers an unforgettable insight into the highs and lows of a life d...

Shto në shportë

Advanced Search

Çmimi nga:
deri në:
Publikuar nga viti:
deri në:
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping